Äntligen Glöggkväll!

Efter tre års uppehåll, hade vi vår årliga glöggkväll. För första gången sedan vi flyttade till Gården! Det blev en väldigt trevlig kväll och jag tror nog de flesta åt av det mesta.

Matilda bakade och fixade veckan innan och det blev ett fint gottebord.

Glögg_2013

Det kom lite snö, den första för året, och jag fick ta Majoren på en plogrunda. Nu har det kommit mer snö, men det ska tydligen smälta bort i veckan som kommer. Jag har ”is i magen” (hehe) och avvaktar med plogningen…

Annars har det hänt en del sedan sist jag plitade ner något. Undra på det: det var ju väldigt länge sedan!

Höet bärgades och lades upp på skullen. Inte lika mycket som förr om åren, men det hindrade inte maskinerna från att trilskas.

DSC_0310

Laura åkte hem, till sin lill-mattes stora förtjusning.

DSC_0284

Vår gammel-kisse Hampus blev sämre och sämre under sommaren och vi tog det tunga beslutet att låta honom somna in.

DSC_0210

Hönshuset skulle piffas till lite, då vi fått tag på innevånare som skulle bosätta sig där. Men ju mer vi piffade, desto mer fick plockas bort pga fuktskador.DSC_0353

Efter en stund var det ganska luftigt.DSC_0358 DSC_0359

Väldigt luftigt!DSC_0360Vi fick avboka spekulanterna och påbörja en totalrenovering.

Lite bil- och släpmek blev det också: Pickisens bromsrör och släpets… hm, ja allt med bromsarna, var tvunget att fixas med innan Farbror Besiktningsman blev nöjd. Dessutom fick jag blodad tand och fick Majorens bromsar att fungera hjälpligt!

DSC_0341

Transportens bromsbackar lämnades för blästring, målning och pålimning av nya belägg. Superfint blev det för halva nypriset av nya backar!DSC_0346

Majorens bromsar behövde bara lite tvätt i bensin och smörjning. Och att den lilla haken som sitter i änden på wiren verkligen hakar i det den ska haka i!DSC_0349

Matilda och barnen var ett par dagar hos Ann-Marie på Gotland, men det gick ingen nöd på mig. Jag hade bunkrat upp så jag klarade mig.

DSC_0331

Sadelkammaren fick sig också en omgång! Allt plockades ner, väggar och tak tvättades och målades och nya lampor sattes upp. Hejdå psykavdelning och Hallå Sadelkammare!

DSC_0030 DSC_0029 DSC_0035 DSC_0036

Lite uppbyggnad av fasaden påbörjades, på den del där syllen är bytt. Nu är det bara resten kvar!DSC_0008

Johanna och Milo fyllde år, så vi samfirade dem med tårtor och kakor.DSC_0064

 

Nu när glöggkvällen/helgen är till ända, så börjar vi med planeringen för nästa stora händelse: Julen! Men först ska vi pusta ut och ta igen oss lite. Och skotta snö. Och fira Lucia.

 

Comments are closed.