Beredd på snö!

Men tjena, nu kom snön! Inte mycket, men i alla fall.

Men nu är jag beredd! Min nya snöplog anlände från Kellfri i god tid och jag började meka ihop den.

Men lite irriterad blev jag allt när det visade sig att det inte fanns någon monteringsanvisning i paketet! Det blev till att använda sunt förnuft och lite klurighet. Men till slut stod den klar:

Senare hittade jag monteringsanvisningen och handhavandebeskrivning, i samma brev som fakturan kom i. Det enda jag kunde anmärka på då, är väl att de ansåg att en M8-skruv skulle in i ett 6mm hål.

Nåja, nu kommer i alla fall Tore Traktor att få vila i vinter och låta Majoren jobba i stället.

Matilda har ett jättebra medel som nya köparen av Saab kan använda för att avlägsna alla Gripar från logotyperna:

Apropå Saab, så fick min 9-3:a nedslag på besiktningen sist. Minns ni glödlampan jag köpte på Rusta och hade ett besvär att få ur förpackningen? Glöm den är ni snälla! ”Oklar ljusbild och kasst ljus” stod det på protokollet, tillsammans med en 2:a. En snabb tur till Mekonomen, nya lampor sattes in och sedan tillbaka för ombesiktning: ”Ja, nu är ljusbilden skarp, men båda lamporna är lika kassa”.

Denna hittade jag i vedboden och har använt den som tyngd när jag limmade golvvärmeskivorna. Den fanns med i min ”Ernstallation” i hallen. Men vad ska jag använda den till egentligen? Den är helt i järn, extremt tung och ca 25 cm hög.

I SJ:s vänthallar (eller i alla fall där man kan köpa biljetter) kan man se ett stort plakat där man kan läsa om att ”här kan man få hjälp med allt kring min resa”. Det är en ganska dålig bild, men visst syns det, att det enda av allt som man kan få hjälp med, är det just ”Tågbiljetter*” som kräver en asterisk med ytterligare förklaring. Är inte det lite märkligt?

Comments are closed.