Hallen och halm

Lika som bär?

En Delicatoboll och Stormen som rullat sig i boxen, efter en regnig dag!

I hallen har det gått ganska mycket framåt, sedan sist jag skrev. Jesper kom och lärde mig hur man klinkrar. ”Det är som att bygga Lego” sa han. Efter ett tag stod det ganska klart att Jesper och jag inte lekte med samma Lego när vi var små…

Men till slut blev jag klar. Här är det fortfarande fuktigt efter fogningen.

Efter det har lister runt väggarna, hissen och trappan kommit på plats. Runt valvet återstår. Fixar det i helgen…

Matilda och jag tog hästtransporten till Nyköping och skulle skaffa två rundbalar med halm, till fårboxarna som vi mockat ur. När vi kom fram inspekterade jag hjulen, eftersom Matilda som körde, hade påpekat att ”det känns som det går lite trögt” på motorvägen. Vänster framdäck såg ut så här:

Inte många minuter kvar till en däckexplosion! Jag lade på reservhjulet och bankade lite på allt som kunde bankas på och sedan snurrade hjulet igen. När vi kom hem så kom det lite rökslingor från bromstrumman. Det blev att gulla lite med dragstången samt beställa en ny oljedämpare till den, som var helt slut. En hel helg liggandes under släpet krävdes sedan för att få fason på prylarna igen.

Matilda satte upp denna skylt i köket. Kanske är det en liten pik till mig. Jag har bestämt mig för att inte fundera så mycket på det, utan att i stället kontra med en egen skylt:

Comments are closed.