Nya bromsar, kinderägg och uteritt

I veckan kom då äntligen bromsskivor och -belägg till pickisen. Det tog LITE längre än de 1-2 arbetsdagar som utlovats: ca 10 dagar!

Nu skulle de bara sättas på plats: 4 bultar tas bort skivan tas av och beläggen bytas. Inga problem!

Det enda jag var rädd för var rost och att bromskolvarna inte skulle kunna pressas tillbaka. Men det var annat som skulle hända.

Efter att oket lossnat fint, så hände det som inte ska få hända: verktygen pajjar.

Det blev en sväng till stan för att inhandla ett nytt spärrskaft. Det gamla hade ju faktiskt hängt med sedan tidigt jura-period. Så det var väl väntat…

Med ett nytt spärrskaft (och en domkraft för att hjälpa till att lossa de fastrostade bultarna. Mycket bättre än slägga!) så gick det hela galant!

Bromskolvarna kunde enkelt pressas tillbaka med en skruvtving och tändstiftshylsan.

Sedan fortsatte jag en stund med Linneas rum. Inte det hon sover i, för det är Amandas, utan det utan golv just nu. Nu när alla golvbrädor och allt sågspån är borta, så uppdagades en gammal vattenskada på stockarna under fönstret. Det blev till att tigersåga. Samma som syllen alltså.

Nu ser man baksidan på fasaden. Hur många gånger har man tillfälle till det?

Men visst är det som Fredrik kommenterade en gång: ”Ert hus är som ett Kinderägg”. Ja, överaskningar finns det ju lite här och var. Nu väntar jag bara på att hitta choklad och något att leka med…

Matilda ville ta ut Geisha på en promenad/ridtur. Jag körde Loppan. Det gick ganska bra! Jag hände att jag hade kontroll över Loppan i alla fall den mesta av tiden och Matilda kunde skritta Geisha utan problem. I alla fall den mesta av tiden: hon började backa på sitt berömda Geisha-manér. Och hon backade och backade tills Matilda sade till på skarpen.

Men på det hela så gick det väldigt bra!

2 Responses to Nya bromsar, kinderägg och uteritt

  1. Hejja hejja! Tummen upp för ridningen/körningen:) Matilda lovade att skorna skulle vara alldeles nedslitna tills nästa skoning:D

  2. Imponerande att huset fortfarande har överraskningar att bjuda på. När ska det ta slut?