Födelsedagar, spindlar och äppelträd

Så är även nyårhelgen avklarad. Så även Pauls och Matildas födelsedagar.

Avloppet fick återigen rensas och sugas. Hoppas det inte blir en stående veckosyssla! På Nyårsaftonen och -dagen fick jag hjälp med att byta spindelleder på Pickisen. Allt som kunde jävlas gjorde glatt det! Det tog 2 dagar att byta det vänstra, bara för att upptäcka att även hjullagret glappade och bromsarna, inklusive skivor, måste bytas snart. ”Dyrt, dyrt” som Bosse Bildoktorn skulle ha sagt.

Fredagens strålande sol lockade ut Matilda och mig med stegar, sekatörer och sågar, för att tranchera äppelträd. 3 st hann vi med på fredagen och ett till på lördagens förmiddag.

Höger spindelled byttes idag. Vi provade en annan lösning, utan att ta bort bärarmen. Då tog det 2 timmar! Men bromsarna måste bytas även här…

Filippa, Tommy, Milo och Leia kom och firade Matilda och sov över i gästrummet. Jesper och Anna som också firade, sov i husvagnen. Jag och Mats kom och väckte dem med vårt spindel-mekande tidigt på morgonen.

Jag var lite orolig att Pelle-Pelletspanna skulle störa gästerna i gästrummet, en oro som tydligen även delades med pannans optovakt. Den beslutade nämligen att sluta fungera och stängde helt ner pannan på natten! Efter en åthutning med ättiksprit och tops (!) så fungerade den ända fram tills eftermiddagen, då den dog helt! Efter ett samtal till Oppunda VVS så for jag  deras butik i Katrineholm, som de skulle öppna enbart för mig! Nu fungerar brännaren som den ska igen. Men jag undrar fortfarande varför det rinner vatten ut optovaktsröret på min EcoTech BioLine 20… Ska fundera ut en dräneringslösning.

Hur som helt kan nog hela jul-ledigheten sammanfattas med mycket god mat, mycket trevligt besök och mycket jobb (både planerat och oplanerat!).

Comments are closed.